THIS IS THE SIGN YOU'VE BEEN LOOKING FOR.

Gepubliceerd op 25 augustus 2021 om 16:32

Ik heb er inderdaad drie weken over gedaan om deze blog te schrijven! Waar ik er normaal als een soort woordenkots een heel verhaal in een keer uit ram, wilde dat dit keer niet zo erg lukken. En dit komt dan weer doordat ik 12312348173423x onderbroken werd.  Ja! Er is veel veranderd in de afgelopen weken en daardoor ben ik druk. En dan vooral druk in mijn hoofd.

Er moest namelijk effe een ei gelegd worden. Maar dan heb ik het dus wel over een ei formaatje Struisvogel. 

De grote vraag waar ik de afgelopen weken een antwoord op wilde geven is: 

"Doorgaan of Stoppen?"

WAJO WAT EEN PLOTTWIST ONNIE!? 

Ik heb twee blogs geleden al een stukje geschreven over doen wat je gelukkig maakt of doen waar je rijk van wordt. En daar gaf ik al aan dat ik besloot om te doen waar ik gelukkig van wordt. Maar ja, de gelukkigste weg is niet altijd de makkelijkste weg. En in mijn geval natúúrlijk de alleringewikkeldste weg met meeste regeltjes en obstakels. En dan ook nog een vakantietijd waardoor de mensen die over deze regeltjes gaan niet aan het werk zijn. 

 

Daarnaast wordt, door de kwalitatief uitermate teleurstellend C-situatie, de financiële adem steeds een beetje korter. Door mijn korte bestaan is er voor mij als onderneemster weinig tot geen steun beschikbaar.  En ik heb ook nog niet echt de kans gehad om naamsbekendheid op te bouwen, dus de loop zit er nog niet standaard in. Kortom, hoewel ik best even op mijn buffertje heb kunnen teren begint de pot behoorlijk leeg te raken. 

 

Heel leuk dus, willen doen waar je gelukkig van wordt, maar komen toch weer die kloterige knaken om de hoek.  

Om moedeloos van te worden...

Kortom; ik stond eigenlijk een beetje op het punt om de handdoek in de ring te gooien. Op deze manier is het gewoon niet leuk meer. 

"GELUKKIG BEN IK MOEDELOOS EN NIET MOEDERLOOS!"

Want mammie kwam even een stokkie steken voor het handdoek werpen. Ze heeft me gigantisch geholpen om orde in de winkel te scheppen. En zoals men altijd zegt; een opgeruimd huis (winkel in dit geval) is een opgeruimd hoofd. Door deze ruimte in mijn hoofd kon ik weer iets helderder denken. 

 

Ik weet niet of jij je in het volgende kunt herkennen, maar ik geloof in de bedoeling. Ik geloof dat dingen gebeuren met een reden en dat wanneer iets de bedoeling is, het wel goed komt. Deze manier van denken geeft mij ontzettend veel rust en vertrouwen. Maar ja, hoe weet je dan wanneer iets de bedoeling is...?

In mijn geval wordt dat vanzelf duidelijk. 

Een voorbeeld:

Een aantal weken geleden zat ik op het diepste punt van mijn dalletje. Ik had eigenlijk op dat moment besloten dat ik maar moest stoppen. Ik was zo klaar met de stress, het gepieker en de spanning. Ik stond in de winkel en het was vreselijk rustig, dus dat schoot ook niet bepaald op... 

En toen was daar Coco! Coco (ik schat een jaar of 11, sorry Coco als je dit per ongeluk leest en het klopt niet) stapte samen met haar moeder de winkel binnen. Ik kan je vertellen... ik heb in het afgelopen jaar héél véél pinklovers over vloer gehad, maar ik ben nog niet eerder iemand tegengekomen die mijn concept zó goed begrijpt als Coco en haar moeder! Ze waren zwaar onder de indruk en dit staken ze niet onder stoelen of banken. Ze strooiden met complimenten en genoten zichtbaar van hun roze drankjes. 

Aan het eind van de middag kwamen ze me met een cadeau bedanken voor de positieve invloed dit ik op hun moeder-dochter-weekend had gehad. 

Dat was mijn teken. 

En één van de vele tekens in mijn leven op dit moment. Eigenlijk wijst (bijna) alles erop dat ik nog even door moet zetten en niet zomaar op moet geven, dus de kop omhoog en gaan.

Langzaam groeien we naar wat ik al die tijd al wilde zijn... Koffiebar met een beetje kado. 

Kortom, veel werk maar het begint stukje bij beetje ergens op te lijken. 

 

Of het allemaal goed komt... dat weet ik niet! Als het de bedoeling is wel... daar vertrouw ik op! 


Maar ik kan het geloven in de bedoeling zeer aanraden! Het geeft zoveel rust en vertrouwen in wat je doet. 
Misschien moet jij op dit moment ook wel een hele grote beslissing nemen in je leven. Misschien is deze blog wel the sign you're looking for. 

 

Coco! Als je dit leest! Bedankt dat je mijn teken was! 

 

;)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Mammie
5 maanden geleden

Leuk, die foto op de wc🤣