WHEN LIFE GIVES YOU C. STAY B!

Gepubliceerd op 29 juli 2021 om 11:58

THE C-WORD.

Het woord dat we allemaal spuug en spuugzat zijn. Ik ben er in het afgelopen jaar geloof ik allergisch voor geworden. Niet alleen omdat het nergens anders meer over gaat, maar vooral omdat het een jaar geleden behoorlijk roet in mijn eten.. uh bedrijf heeft gegooid. 

Net een pand gehuurd, geïnvesteerd in meubels, roze verf en voorraad... BAM LOCKDOWN. Een intens vervelende situatie. Maar de mensen die je dan advies gaan geven zijn nog miljoen keer vervelender:

"Als ik jou was zou ik voor nu even stopen met je plannen en als de corona voorbij is gewoon weer opnieuw beginnen." 

WAIT WHAT!? Geef mij die geldboom die in je tuin staat.... Ik ben nét aan mijn droom begonnen, heb dik geïnvesteerd en jij gaat mij vertellen dat ik beter 'even' kan stoppen. Hier krijg ik dus stomp-neigingen van, met een roze kruk! 

Er is volgens mij maar één manier om met de C-situatie om te gaan. Namelijk even keihard janken, kop omhoog en creatief zijn. Maar.vooral.niet.opgeven. 

WHEN LIFE GIVES YOU C. STAY B... ADASS ;)

Natuurlijk had helemaal niemand verwacht dat het zó lang zou duren en dat het nog net effe wat pittiger ging worden dan ik had verwacht. Uiteindelijk heb ik, ietwat impulsief, mijn hart gevolgd en alles geprobeerd wat er in me op kwam. Ik ben dus gewoon open gegaan! En al het geld dat binnenkwam heb ik direct weer geïnvesteerd in nieuwe producten en ideeën.
Het voordeel was dat ik van alles kon uitproberen, maar ook dat ik mee kon bewegen met wat er wel en niet mocht tijdens de lockdown. Mochten de winkels open? Dan was ik winkel. Mocht ik niemand binnen ontvangen? Dan verkocht ik koffie-to-go aan de deur. 

Toch heeft deze impulsiviteit ook wat nadelen...
Ik ging namelijk ineens kinderkleding verkopen, omdat dat me zo leuk leek (zonder na te denken over de hele inkoop/kwaliteit/kledingmaten rompslomp). Maar ook sieraden (als je mij een beetje kent weet je dat ik ze zelf niet draag en er dus ook geen verstand van heb). Daarnaast kocht ik allerlei prulletjes in. Het liep allemaal best lekker, maar uiteindelijk heb je geen idee wanneer je nou echt een realistisch beeld kunt schetsen of iets succesvol is of niet. Dus eindstand; Ja, het heeft mijn bedrijf financieel gered, maar word ik er blij van?

Nou, dat is dus dé grote vraag waar ik me momenteel mee bezig houd. En een belangrijke les voor mij als startend onderneemster: 

Onderneem je om er 'rijk' van te worden, of onderneem je zodat je kunt doen waar je gelukkig van wordt!?

Ik geloof niet dat hier een goed of fout antwoord is. Het fijne aan ondernemen is dat je aan niemand een verantwoording hoeft af te leggen (Één van mijn redenen om te gaan ondernemen haha.)
Maar ik weet wel dat ik begon zodat ik kon doen waar ik gelukkig van word, zonder dat iemand daar iets over te zeggen heeft. Het heeft mij inmiddels geleerd dat het óók erg fijn is als je er ook daadwerkelijk geld mee verdiend ;) 

Achteraf gezien vind ik het een vraagstuk waar ik eerder over na had willen denken. Ik had nogal de instelling; "we zien wel waar het schip strand" en ik denk dat het goed is om van te voren na te denken over hoe ver je wilt gaan voor je onderneming. Gooi je de handdoek in de ring als datgene wat je gelukkig maakt niet werkt, of ben je bereid je dromen aan te passen en misschien iets te doen waar je niet perse blij van wordt. 

Ik heb beide geprobeerd en heb toch besloten om te gaan doen wat me gelukkig maakt.... hierover later meer ;) 

Keep you posted! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.