THE BIG THREE.

Gepubliceerd op 21 juli 2021 om 11:43

Joehoe! Daar ben ik weer hoor. Ik had even een paar dagen minivakantie. Dus de winkel op slot, letterlijk alles uit mijn handen laten vallen (inclusief het bloggie) en gaan. Want ja; ook zelfstandig ondernemers hebben vrije tijd nodig. Even op adem komen, want dat was alweer een tijdje geleden! Maar ik ben weer opgeladen en klaar om te rammen.

 

Wat je niet weet is dat er in mijn leven en bij Zus intens veel veranderingen op de planning staan. Heel veel spannende, grote veranderingen waarover ik je de aankomende weken meer ga vertellen! Maar voor de logische volgorde ben ik bij het begin begonnen. De afgelopen weken vertelde ik over het ontstaan van Zus. Vandaag vertel ik over één van de belangrijkste dingen binnen het ondernemerschap... De 3 B's, mijn 3 B's.

 

De reden dat ik koos voor het starten van een eenmanszaak was omdat ik, lichtelijk eigenwijs, het allemaal zelf wilde beslissen. Heeeeeeeeerlijk om geen verantwoording af te leggen voor de keuzes de ik maak. Het is namelijk mijn bedrijf, mijn idee en mijn eigen fout als het mis gaat. En dit vind ik nog steeds... en toch is er een hele grote maar... 

Dit bedrijf, deze keuzes én deze fouten waren er never nooit geweest zonder mijn 3 B's! Deze staan voor: 

Basis.
Beside.
Behind.

 

De B van Basis. 

Mijn basis is mijn thuisfront. Mijn veilige haven. Mijn rustpunt! De plek waar ik mijn succes kan delen, maar waar ik ook gigantisch hard kan janken omdat ik het allemaal even niet meer weet. 
Mijn basis is Marc. 

Marc en ik delen naast liefde voor elkaar én onze hond Noa, ook liefde voor ondernemen. Want hij is dr namelijk ook "eentje". Het fijne hieraan is dat we hier dus eindeloos over kunnen sparren. Marc heeft al jarenlange ervaring en ik denk natuurlijk altijd dat ik het beter weet, dus dit zorgt ervoor dat we elkaar scherp houden maar ook dat we met elkaar mee kunnen denken of elkaar kunnen remmen. Maar het allerfijnste aan mijn basis is dat het niet altijd over onze bedrijven hoeft te gaan. En dat is denk ik het belangrijkste aan ondernemen, dat je het soms ook even los mag laten. 

De B van Beside. 

"Beside me" staan mensen die niet alleen belangrijk zijn voor mij, maar ook voor Zus. Zij zijn namelijk niet alleen betrokken bij mijn leven, maar dragen ook bij aan het bestaan van mijn onderneming. Dit zijn bijvoorbeeld vriendinnen die de winkel opvangen als ik echt omhoog zit. Maar ook mijn broer, die hier de hele zaak heeft verbouwd of mijn zus, die regelmatig de oversteek maakt vanuit Noord-Holland om me te helpen in de winkel zodat ik ook eens aan administratie of het schrijven van een blog toe kom ;) 

Een ander mooi voorbeeld is Monique a.k.a. Mrs Linq. Monique is de virtual assistent waar ik sinds kort mee werk. Zij zorgt ervoor dat mijn altijd-drukke-chaos-hoofd tot rust komt. Er komt bij het runnen van een koffiebar/kadowinkel natuurlijk veel meer kijken dan een koffietje maken een kado inpakken. Denk aan administratie, inkoop, marketingstrategie, koersen bepalen et cetera et cetera. In mijn geval zijn er ook nog eens duizend en een ideeën waar ik iets mee wil... en gelukkig is daar dan Monique die al deze ideeën aanhoort en er ook nog een logisch en realistisch verhaal van maakt.

De B van Behind. 

Mijn achterban! Dit zijn de mensen die achter me staan, door dik en dun. Zij hebben niks van doen met mijn bedrijf, maar dragen zorg voor mijn mentale welzijn. Ik kan ten alle tijden op ze terug vallen, zelfs als ik ze door alle drukte in mijn hoofd ernstig heb verwaarloosd. Zij zijn mijn grootste supporters, maar het interesseert ze niet of ik nou een roze koffiebar run of riolen sta te schrobben. Zij zijn mijn besties, mijn maatjes en mijn (schoon)familie. En zij zorgen ervoor dat naast mijn bedrijf ook een te gek leven heb!


Hartstikke leuk hoor, zelfstandig ondernemen. Maar in the end doe ik het écht niet in mijn uppie en zou ik het ook absoluut niet in mijn eentje trekken. En het mooie is; je hóeft het ook allemaal niet alleen te doen. Het is geen fout of faal als je een ander nodig hebt omdat je het zelf niet kunt, ik vind het juist een kracht als je dat toe durft te geven!

 

Dus lieve B! Dit is een ode aan jou! 

Bedankt dat je bestaat! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Jet
10 maanden geleden

Wat ben je een reuze mooie lieve slimme en grappige schat
Je boze