ROCK 'N ROZE!

Gepubliceerd op 1 juli 2021 om 09:00

Oke back to the beginnings.... 

In mijn vorige blog schreef ik over het moment dat ik stopte met werken in de horeca en dat ik toen heel dramatisch riep;

"Ik werk nooit meer in de horeca, tenzij ik mijn eigen zaak heb!" 

Nu was het vet amazeballs geweest voor het sprookje als ik toen direct daad bij het woord had gevoegd en was begonnen (lekker kort bloggie ook) maar zo ging 't nie!  

 

Ik ging namelijk werken voor het Herman Brood Museum. #plottwist. Vraag me niet waarom en hoe (mag je best doen, dan vertel ik het hele verhaal) maar kort samengevat;

 

"Ik werd aangenomen omdat ik tijdens mijn sollicitatiegesprek een wijntje bestelde."

 

Eindstand; dankzij dit wijntje kreeg ik de mogelijkheid om samen met initiatiefnemer Ivo het museum van de grond op te bouwen tot wat het nu is. We hadden beiden geen idee wat we aan het doen waren, maar hebben alles zelf uitgevogeld. Hierdoor heb ik ongelofelijk veel geleerd over het opzetten en runnen van een onderneming. En 3 jaar (en heel veel wijn) later dacht ik dat ik er klaar voor was om de stap te zetten naar mijn eigen bedrijf. 

Hartstikke leuk bedacht, maar dan heb je wel een pand en geld en vooral EEN PLAN! nodig. Dus begon ik met schrijven...

 

Sidenote; ik wordt ongeveer elke ochtend wakker met een VET GOED IDEE! tenminste, dat vind zelf en dat duurt dan precies en dag want de volgende ochtend word ik wakker met een nóg beter idee. Misschien herken je 't wel ;) 


Uiteindelijk is het me gelukt om een aantal van deze ideeën op papier te zetten en dit om te toveren tot één concept. Het moest een heel groot restaurant worden met veel personeel, maar vooral
heul erg roze! 

Ik was heel ver met dit plan, had een investeerder gevonden en een pand, toen ik ineens dacht; wat als dit helemaal niet gaat werken? Is Zwolle wel klaar voor mijn veel te hippe concept? 

Eindstand: #kortsluitings.

 

En toen ineens was daar midden in het centrum een heel schattig klein pandje dat te huur stond. Ik was op slag verliefd en zag het ineens voor me. En ik kon en mocht het huren!!

Dus ineens was het serieus aan de hand, ik had 'n pand!

...Lekkere rijm wel. 

 

Ik besloot klein te beginnen. Het grote restaurant werd omgezet naar een koffiebar. Maarja; bedenk maar eens hoeveel koffie je moet verkopen om een pand midden in het centrum te kunnen betalen. Dus ik besloot naast koffie ook kado-artikelen te gaan verkopen. En dan niet de standaard, maar leuke, unieke kado's.


Easypeasy bedacht, maar waar haal je die handel allemaal vandaan... Ik had werkelijk geen idee waar ik aan begon. Maar ik ben gewoon gaan zoeken. Ik heb me ingeschreven bij heel veel groothandels en ben gewoon op pad gegaan... 

 

Nu hoor ik je bijna denken; Hoe kwam je aan geld dan!? Om een pand te huren en op te knappen, maar ook om producten in te kopen en een koffieautomaat enzo. 

 

Nou ik kan je vertellen dat ik een hele Skere Barry ben :l Geld moet rollen en zeeeeeeker niet te lang op een spaarrekening staan.... Dus ik had precies niks, maar dan ook echt helemaal niks. 

 

Daarom komt nu de (voor mij) belangrijkste les die ik heb geleerd toen ik mijn onderneming begon: 


"Het gaat er niet om wie je bent, maar om wie je kent!"

 

Je had nu waarschijnlijk een hele volwassen preek verwacht over dat je echt geld apart moet zetten als je wilt ondernemen blabla.

Nouja, dat is op zich best wel een handig idee... maar ik had dat niet gedaan dus ik moest het anders oplossen.

 

Deze wijze les heb ik geleerd van initiatiefnemer Ivo (daar issie weer). Hij heeft mij de afgelopen jaren echt meegegeven dat het ontzettend belangrijk is om een netwerk op te bouwen en hij heeft mij hier heel erg mee geholpen. En het is echt gebleken dat het belangrijk is.

Ik heb namelijk binnen mijn netwerk een lening af kunnen sluiten om mijn bedrijf te financieren en heeft dit netwerk voor heel veel publiciteit gezorgd!!!

Dus als ik jou was, zou ik absoluut naar netwerkborrels gaan. Ook al lijken ze suf of zijn ze ubersaai. Go For It!! 

 

Men zegt toch dat als je iets 30x herhaald, dat het dan in je systeem zit?? Nou, als iemand dus 30x jouw kop heeft gezien, blijf je hangen!! 

 

GIERENDE BANDJES!!!

 

Kus,


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Sanne
een jaar geleden

Wanneer komt je boek uit? 😍 x je